Ne glede na to, ali boste to poletje preživeli v lastnem počitniškem domu ali pa se odpravili v kamp ali apartma, verjetno želite raziskati okolico izbranega kraja.

Sezona dopustov je tu! Že imate nosilce za kolesa?

Ne glede na to, ali boste to poletje preživeli v lastnem počitniškem domu ali pa se odpravili v kamp ali apartma, verjetno želite raziskati okolico izbranega kraja.

Za to so najbolj primerna kolesa, kajaki, supi ali druga vodna oprema. V podjetju RDOplus, specializiranem za rezervne dele in dodatno opremo za avtomobile, vam priporočamo nosilce za kolesa za prevoz koles ter univerzalne strešne nosilce za preostalo opremo.

Nosilci za kolesa so različnih vrst, vključno s strešnimi nosilci, nosilci za zadnja prtljažna vrata in nosilci za vlečno kljuko.

1. Strešni nosilci za kolesa

Strešni nosilci za kolesa so najbolj priljubljeni, vendar povzročajo hrup med vožnjo in povečujejo porabo goriva.

Strešni nosilci so nameščeni na strešne prečke ali prtljažnik avtomobila. Na njih je mogoče pritrditi eno ali več koles, odvisno od njihove zmogljivosti.

stresni-nosilci-za-kolo

Pri izbiri strešnih nosilcev za kolesa je pomembno upoštevati velikost, zmogljivost in obliko nosilcev. Prav tako je treba paziti, da so nosilci združljivi z avtomobilom in da so pravilno nameščeni ter pritrjeni, da zagotavljajo varno vožnjo.

Strešni nosilci za kolesa so odlična izbira za tiste, ki želijo kolesa prevažati na strehi avtomobila in imajo prostor za namestitev nosilcev. Omogočajo priročen transport koles ter povečajo prostor v notranjosti avtomobila za druge potrebščine.

2. Nosilci za zadnja prtljažna vrata

Nosilci za zadnja prtljažna vrata so enostavni za uporabo, vendar lahko otežijo odpiranje prtljažnika.

Gre sicer za enostaven in varčen način prevoza koles, saj ne zahtevajo posebne namestitve na streho ali vlečno kljuko avtomobila. Namestitev je hitra in enostavna, saj se nosilec pritrdi s pomočjo trakov in zaponk

nosilci-koles-za-zadnja-prtljazna-vrata (1)

Prednosti nosilcev za zadnja prtljažna vrata vključujejo njihovo enostavno uporabo, varnost in priročnost. Ti nosilci so lahki, preprosti za namestitev in primerni za večino vrst avtomobilov. Prav tako ne vplivajo na porabo goriva avtomobila.

3. Nosilci za vlečno kljuko

Nosilci za vlečno kljuko so primerni samo za vozila s kljuko in imajo večjo nosilnost. Pri izbiri nosilca je treba upoštevati število koles, ki jih želite prevažati.

Ti nosilci so zasnovani tako, da se pritrdijo na vlečno kljuko avtomobila. Na nosilce je mogoče namestiti kolesa, pri čemer je pomembno upoštevati njihovo skupno težo, ki ne sme presegati nosilnosti nosilca. Nosilci za vlečno kljuko so na voljo v različnih velikostih, zmogljivostih in oblikah, da ustrezajo različnim potrebam in vrstam koles.

nosilci za vlečno kljuko

Prednosti nosilcev za vlečno kljuko vključujejo visoko nosilnost, stabilnost in enostavno namestitev. Ti nosilci omogočajo prevoz več koles hkrati ter so primerni tudi za težja kolesa, vključno z električnimi kolesi. Nekateri naprednejši nosilci za vlečno kljuko imajo funkcije, kot je nagibna možnost, ki omogoča dostop do prtljažnika avtomobila brez odstranitve nosilca.

Podjetje RDOplus zagotavlja, da vsi predstavljeni nosilci za kolesa omogočajo enostaven transport, povečujejo prostor za shranjevanje in izpolnjujejo varnostne zahteve. Pri namestitvi je pomembno tudi preveriti združljivost z drugimi pripomočki, kot so strešni kovčki, kajaki itd.

V nekaterih primerih nosilci za kolesa niso najboljša izbira, še posebej, če želite prevažati tudi druge predmete, kot so strešni kovčki, kajaki, smuči itd. V takih primerih je priporočljivo namestiti univerzalne nosilce, ki ustrezajo znamki, modelu in letu izdelave avtomobila. Taki nosilci omogočajo tudi namestitev strešnih kovčkov za shranjevanje dodatne prtljage, kar poveča notranji prostor vozila.

Celoten članek si lahko preberete na sledeči povezavi – Že imate nosilce koles in strešne nosilce ter kovček?