Pogosta vprašanja

Preverite odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja

Kako izbrati pravi tipski strešni nosilec:

Se odločate za nakup strešnega nosilca za prevoz vašega tovora in niste popolnoma prepričani kako pravilno izbrati? Preberite si spodnje nasvete in prepričani smo, da boste našli ustrezno rešitev za vas in vaše vozilo.

Informacije, ki jih potrebujemo so sledeče: znamka vozila, model vozila, obliko vozila (HB, 3V, 5V, limuzina, karavan ali SUV) ter leto izdelave vozila.

Izberite prečne palice
Izberite osnovne noge
Opcijsko izberite set ključavnic

Pri nakupu tipskih strešnih palic, pritrdilnega kita ter opcijsko varnostnih ključavnic si lahko sami ogledate v našem brskalniku ali pa nas v primeru, da ne najdete prave strešne nosilce za vaše vozilo enostavno pokličete na 01/51-36-122 ali nam pošljete povpraševanje na e-naslov prodaja@rdo.si in z velikim veseljem vam bomo pomagali in svetovali pri pravi izbiri strešnih nosilec za vas in vaš avto.

Tipski strešni nosilci Cruz so sestavljeni iz:
(znamka Cruz) 3 komponente in sicer: prečne palice, pritrdilni kit ter opcijsko varnostne ključavnice (komplet).
Za pritrditev in uporabo potrebujete vsaj 2 ali 3 komponente, vsaka od komponent pa je na voljo v več variantah, glede na tip vozila, namen uporabe ipd.

Kako izbrati pravi univerzalni strešni nosilec

Univerzalni strešni nosilci so primerni za večino osebnih in gospodarskih vozil, ki so opremljena z vzdolžnimi strešnimi sanmi. Poznamo t.i. klasične oziroma dvignjene sani ter integrirane oz. zaprte sani, ki se v celoti držijo strehe vozila. V naši ponudbi med drugim najdete tudi široko ponudbo Menabo, Cruz ter Modula univerzalnih strešnih nosilcev.

Strešni nosilci naj bodo primerni za vaše vozilo.

Pred nakupom univerzalnih strešnih nosilcih si lahko v našem filtru poiščete svoje vozilo ter izberete primerne univerzalne strešne nosilce za vaše vozilo. V kolikor pa boste v dvomih pa nas enostavno pokličete na 01/51-36-122 ali nam pošljete povpraševanje na e-naslov: prodaja@rdo.si in z velikim veseljem vam bomo pomagali in svetovali pri pravi izbiri univerzalnih strešnih nosilcev za vas in vaše vozilo.

Informacije, ki jih bomo pri tem potrebovali pa so sledeče: znamka vozila, model vozila, obliko vozila (HB, 3V, 5V, limuzina, karavan ali SUV) ter leto izdelave vozila.

Klasične strešne sani
Integrirane strešna sani

Kako izbrati strešni kovček

Strešni kovčki se med seboj razlikujejo predvsem po dolžini, širini in volumnu, vsi pa zadoščajo mednarodnim varnostnim standardom.

Pri izbiri strešnega kovčka je potrebno prej razmisliti kaj boste v kovčku samem prevažali.

V kolikor ga boste potrebovali tako za poletno, kot zimsko sezono potem mora biti strešni kovček dovolj dolg, da boste lahko vanj spravili tudi smuči ali snežne deske, če pa ga boste uporabljali izključno za prevoz dodatne prtljage potem se odločite za tistega z več prostornine oz. volumna.

Širina kovčka je pomembna, ker se lahko zgodi, da boste želeli na strehi poleg strešnega kovčka prevažati še kakšno kolo ali kajak. V tem primeru vam svetujemo izbiro nekoliko ožjega in daljšega kovčka, da vam bo na prečnih nosilcih ostalo še dovolj prostora za dodatne nosilce (kolo, kajak…).

Ali so strešni nosilci primerni za vsa vozila?

Na žalost na trgu ni takega strešnega nosilca, ki bi ustrezal vsem vozilom. Na trgu poznamo tipske strešne nosilce, ki so v praksi namenjeni točno določenim vozilom in pa univerzalni strešni nosilci (pogoj vgrajene vzdolžne strešne sani na vozilu), ki pa lahko ustrezajo tudi več različnim vozilom.

 Kako varno namestiti strešne nosilce in kovčke na vozilo? Ali so na voljo navodila?

Pri nakupu strešnih nosilcev in strešnih kovčkov prejmete seveda tudi navodila za sestavo v katerih je točno navedeno kje in kako je potrebno le te sestaviti, da bodo varno nameščeni na strehi vašega vozila.

Kakšna je nosilnost strešnih nosilcev in kovčkov?

Nosilnost pri strešnih nosilcih je različna glede na sistem pritrjevanja in pa glede na blagovno znamko. Nosilnost strešnih nosilcev iz naše ponudbe se giblje med 50kg in 90kg.

Nosilnost pri strešnih kovčkih iz naše ponudbe pa so od 50kg do 75kg.

Ali ponujate storitve namestitve strešnih nosilcev in kovčkov?

V primeru nakupa pri nas vam seveda lahko ponudimo tudi namestitev strešnih nosilcev ali strešnega kovčka. Cena namestitve strešnih nosilcev je 25,00€ in cena namestitve strešnega kovčka je 15,00€.

Kakšna je garancija na strešne nosilce in kovčke?

Garancija pri strešnih nosilcih velja od 2 do 3 leta odvisno od proizvajalca.

Garancija pri strešnih kovčkih velja od 2 do 6 let odvisno od proizvajalca.

Kako najdem ustrezno opremo za moj model vozila?

Za lažje iskanje dodatne opreme za vaše vozilo smo vam pripravili filter pri katerem vam prikaže vse tipske izdelke, ki so primerni za vaše vozilo. Vaša edina naloga je, da v našem filtru izberete točno znamka vozila, model vozila, karoserija vozila ter leto izdelave vašega vozila in filter vam bo prikazal vse artikle za vaše vozilo.

Kakšne so možnosti dostave in roki za dostavo?

Glede dostave imamo pogodbo z pošto Slovenje, ki nam nudi rok dostave do stranke 1-3 delovne dni v kolikor je naročeni artikel pri nas na zalogi.

Ali nudite tudi prilagojene rešitve za specifične potrebe?

Prilagojene rešitve za specifične potrebe je možno nuditi v kolikor le te ponuja tudi proizvajalec sam.

Ali je možno vračilo ali zamenjava izdelkov v primeru okvare?

V primeru okvare v garancijskem roku je potrebno artikel najprej reklamirati in nato v garancijskem roku okvaro tudi odpraviti. V kolikor pa se okvare ne da odpraviti pa se lahko izdelek seveda vrne ali zamenja za novega.