Pravilnik o zasebnosti

1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

RDOplus d.o.o. skrbi za zasebnost. Na spletni strani zbiramo in obdelujemo več vrst osebnih podatkov. To vključuje:

  • Informacije, ki jih posredujete pri uporabi naših spletnih obrazev ter spletne strani, na primer ime, naslov, telefon, e-naslov in druge informacije, ki jih posredujete prek naših spletnih obrazec.
  • Informacije, ki jih potrebujemo, ko na spletni strani prijavite napako.
  • Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov.

Ta stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani družbenih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih strani RDOplus d.o.o. ali tretjih oseb, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani preverite njihovo politiko varstva zasebnosti.

Te spletne strani lahko vsebujejo tudi vsebino drugih spletnih strani. RDOplus d.o.o. ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb. Za podatke predstavljene tam odgovarja izključno lastnik spletne strani. RDOplus d.o.o. ne nadzira in ne odgovarja za vsebino neodvisnih spletnih strani, ki nudijo zunanje vsebine obiskovalcem spletne strani. Posledica je, da lahko ob obisku spletne strani s tako vsebino srečate piškotke teh tretjih oseb. RDOplus d.o.o. ne nadzira širjenja teh piškotkov. Več podatkov dobite v politiki zasebnosti teh tretjih oseb. RDOplus d.o.o.  ne more sprejeti odgovornosti ali obveznosti za spletne strani tretjih oseb.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

2. Zbiranje in uporaba osebnih in neosebnih informacij

Ko RDOplus d.o.o. posredujete osebne informacije, jih shranimo in obdelamo, da lahko odgovorimo na vaša povpraševanja, za trženje in raziskovanje trga, za storitve za stranke, analizo podatkov o prodaji in za stike s strankami v skladu z njihovimi navodili glede stikov. Po potrebi vas tudi zaprosimo za sodelovanje v raziskavah, ki jih, če se strinjate, uporabimo za trženje v povezavi z RDOplus d.o.o., za raziskavo trga in mnenja strank.

Podatke z zgoraj omenjenimi nameni tudi lahko posredujemo povezanim družbam in satelitom. Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali ali jih delili z drugimi podjetji za njihovo uporabo brez predhodnega obvestila ali, če je potrebno, brez vašega soglasja. Z vami bomo stopili v stik le, če ste izrecno soglašali s tem in preko kanala, ki ste ga izbrali in soglašali.

Za optimizacijo spletne strani glede sistemske učinkovitosti, uporabnosti in posredovanja uporabnih informacij o naših izdelkih in storitvah, samodejno zbiramo in shranjujemo podatke v dnevniških datotekah na vašem računalniku. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska. Gre za statistične podatke o uporabi brskalnika in spletnih vzorcev uporabnikov.

Te podatke uporabljamo za učinkovito upravljanje strani, da izvemo več o vedenju naših uporabnikov po vsej strani, da analiziramo trende in na celovit način zberemo demografske podatke o uporabnikih. Zbrani podatki se lahko uporabijo za naše tržne in oglaševalske storitve ter za komunikacijo (na primer optimizacijo in izboljšanje uporabniških izkušenj, ki zagotavlja bolj privlačne ponudbe in storitve).

Če uporabimo podatke, ki niso osebni podatki, skupaj z osebnimi podatki, se taki podatki obravnavajo kot osebni podatki, vse dokler ostanejo združeni.

3. Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Vaši osebni podatki se zbirajo, obdelujejo, posredujejo ter so uporabljeni s strani RDOplus  d.o.o. za namene obdelave vaše zahteve ali sporočila.

4. Pravica do informacij o osebnih podatkih / Popravljanje, blokiranje ali brisanje

Kadarkoli lahko zahtevate informacije o vaših shranjenih osebnih podatkih, poreklu podatkov, prejemniku podatkov, namenu shranjevanja ter o osebah in družbah, katerim redno prenašamo vaše osebne podatke. Poleg tega imate pravico da v skladu z veljavnimi pravnimi določili posodobite, popravite, blokirate ali izbrišete svoje podatke.

Če ste nam posredovali osebne podatke in bi radi vedeli, če in kateri vaši osebni podatki so shranjeni pri nas ali bi želeli informacije o uporabi vaših podatkov oziroma želite popravek / blokiranje / izbris vaših podatkov, se obrnite na nas:

prek e-pošte [email protected] ali pišite na RDOplus d.o.o., Trpinčeva 37A, 1000 Ljubljana.

5. Pravica do umika soglasja

Pravico imate, da kadarkoli umaknete svoje soglasje. Umik vašega soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je temeljila na vašem soglasju, preden ste ga umaknili. Umik lahko posredujete po pošti na naslov RDOplus d.o.o., Trpinčeva 37A, 1000 Ljubljana ali preko e-pošte: [email protected].

6. Spremembe politike zasebnosti

Vse prihodnje spremembe politike zasebnosti bodo objavljene na tej spletni strani. Redno preverjajte to spletno stran, da boste seznanjeni s spremembami naše politike zasebnosti.

 

Kontaktirajte nas

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na naslov:

RDOplus d.o.o.
Trpinčeva 37A
1000 Ljubljana

[email protected]