Strešni kovček – nepogrešljiv dodatek pri dopustu!

Ne glede na to, ali se odpravljate na zimski ali poletni dopust, strešni nosilec in kovček nepogrešljiv dodatek k vašemu vozilu.

Ali je potrebno naše vozilo opremiti s strešnim kovčkom, je odvisno od več dejavnikov:

  • količina prtljage, ki jo nameravate vzeti s seboj. Če imate veliko prtljage in ne morete spraviti vsega v prtljažnik vašega vozila, je uporaba strešnega kovčka vsekakor smiselna.
  • velikost vašega vozila –  če imate majhen avtomobil, je včasih težko spraviti vso prtljago v prtljažnik. V tem primeru bi uporaba strešnega kovčka lahko olajšala vašo pot in vam omogočila več prostora znotraj vozila.
  • narava vašega dopusta – če na primer nameravate iti na kampiranje ali na dopust na morje, boste morda potrebovali veliko dodatne opreme, ki je ne morete shraniti v prtljažniku.

Vedno se prepričajte, da strešni kovček pravilno pritrdite na streho vašega vozila in upoštevajte navodila proizvajalca. Prav tako bodite pozorni na višino vašega vozila, saj lahko strešni kovček poveča višino vozila, kar lahko vpliva na vašo sposobnost vožnje pod nizkimi mostovi ali v podzemnih parkirnih hišah.

Zakaj je uporaba strešnega kovčka najboljša izbira za vaš dopust, si preberite v našem članku Strešni nosilec in kovček – vaša najboljša izbira za smučanje in dopust!

Za izbiro pravega strešnega nosilca in kovčka, vam podajamo nekaj koristnih nasvetov:

  1. Ugotovite, ali ima vaše vozilo že vgrajene nosilce. Nekatera vozila imajo že vgrajene strešne nosilce, ki jih je mogoče uporabiti za namestitev strešnega kovčka. Če ima vaše vozilo že nosilce, vam ni treba kupovati dodatnih nosilcev.
  2. Preverite specifikacije vašega vozila. Preverite, kakšne so specifikacije vašega vozila, kot so tip strehe, nosilnost, velikost in širina. Te informacije vam bodo pomagale izbrati pravi strešni nosilec za vaše vozilo.
  3. Upoštevajte vrsto strešnega kovčka. Različni strešni kovčki imajo različne načine pritrditve na nosilce. Nekateri kovčki imajo univerzalne pritrditve, medtem ko imajo drugi kovčki pritrdilne sisteme, ki so zasnovani za določene nosilce. Prepričajte se, da boste izbrali nosilec, ki ustreza vašemu kovčku.
  4. Upoštevajte vaše potrebe. Pri izbiri strešnega nosilca upoštevajte tudi vaše potrebe. Če na primer nameravate prevažati kolesa ali smuči, izberite nosilec, ki ima ustrezen sistem pritrditve za te predmete.

Če ste zmedeni ali niste prepričani, kateri nosilec in kovček bi bil najboljši za vaše vozilo in potrebe, nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 513 61 22 oziroma nam pišete na prodaja@rdo.si in skupaj bomo našli prave produkte za vaše potrebe.