Northline

Northline strešni nosilec med zimo

Northline Tirol je unikaten strešni kovček nove generacije, je rezultat dolgoletnega študija oblikovanja, lastnosti materialov in zahtev trga. Dimenzija 205x85x35 temelji na dolgoletnih izkušnjah oblikovalcev in predstavlja kompromis med prostornino, dizajnom in aerodinamiko. Kovček izgleda dinamično in je luksuzen dodatek k vsakemu avtomobilu. Zaradi svoje velikosti je primeren za skoraj vse vrste avtomobilov – Hatch, Combi, Suv, Van. Ergonomska oblika spodnjega dela zagotavlja enakomerno porazdelitev teže morebitnega prevažanega tovora.

Prefinjen dizajn

Prečne in vzdolžne togosti kovčka ne zagotavljajo le prefinjene vzdolžne obrobe, temveč tudi ojačane jeklene letve, v katere je vgrajen vpenjalni sistem. Kovček je razvit v sodelovanju z oblikovalskim studiem Dr. Pavel, ki je sodeloval pri razvoju strešnih kovčkov svetovnega razreda. Dinamične značilnosti, čiste oblike in edinstveni elementi oblikovanja določajo edinstvenost tega kovčka. Zaradi natančnega inženirskega in oblikovalskega dela je kovček uspešen ne le na evropskem, temveč tudi svetovnem trgu.

Vrhunski material

Kar zadeva materiale, sodijo kovčki Northline Tirol serije 2017-> v absolutno najvišji kakovostni razred. Kovček je izdelan v popolnoma avtomatizirani tovarni – Neumann (CZ). Material 5 mm ABS (Akrilonitrilbutadienstiren), ki je amorfni termoplastični industrijski kopolimer, je posebej odporen na mehanske obremenitve PMMA (Acryl Protect) in ima plast za ohranjanje mehanskih in vizualnih lastnosti. To kombinacijo uporabljajo le najboljši svetovni proizvajalci strešnih kovčkov.

Northline Tirol

Ta plast ščiti kovček pred UV svetlobo. Material ohranja svojo notranjo togost in prožnost. Z leti se ne razgradi in ne postane krhka in voljna. Hkrati je črna različica kovčkov zaščitena pred pregrevanjem pred soncem.

Dva vpenjalna mehanizma

Kovček je opremljen z dvema vpenjalnima mehanizmoma – mehanizmom za hitro sprostitev za premere do 50 mm in “T” serijo za montažo na poljubne nosilce opremljene s “T” režo. (Cruz Airo, Whisbpar, WingBar, Atera RDT, Rhino Racks,… )

Poleg tega je kovček opremljen s stranskimi ročaji, ki jih spet glede na zahtevnost izdelave uporablja le ozka skupina profesionalnih proizvajalcev (če izvzamemo antracit dizajn). To zagotavlja enostavno rokovanje skozi leta, kar močno olajša odpiranje in zapiranje kovčka. Kovček je seveda mogoče upravljati
z dveh strani, opremljen je s 6-pozicijsko ključavnico z aluminijasto gredjo in ima doživljenjsko garancijo.

Northline Tirol 2017-> je edini izdelek na trgu, ki ima eleganten spojler na zadnji strani kovčka. Ne gre le za oblikovni element, ampak spojler zmanjšuje vrtenje zraka na zadnji strani. To dramatično utiša zvočno frekvenco, ki se pojavi pri visokih hitrostih.

Northline Tirol se proizvaja v različicah:

Northline Tirol različice

Antracit 5mm ABS
Črn visoko sijajni 5 mm ABS + PMMA
Bel visoko sijajni 5 mm ABS + PMMA

SE – Posebna različica (barva po meri + karbon) 5 mm ABS + PMMA

Aktualni modeli

Northline Tirol

Northline EVOspace

Northline ECOspace

Element Northline

Northline Yetti