Kako izbrati nosilec za kolesa?

Kolesarjenje postajajo vse bolj priljubljena oblika rekreacije in preživljanja prostega časa, zato se z njimi odpravljamo tudi na različne izlete in počitnice.

Pogosto se znajdemo v situaciji, ko moramo kolo prevažati s seboj na poti, kar pa lahko predstavlja izziv, če ne razpolagamo s primernim prevoznim sredstvom. V takih primerih so nam v pomoč različni nosilci za kolesa, ki nam omogočajo preprost in varen transport koles.

Med najbolj priljubljenimi vrstami nosilcev za kolesa so:

  • strešni nosilci,
  • nosilci za vlečno kljuko ter
  • nosilci za zadnja prtljažna vrata avtomobila.

Vsak od naštetih načinov prevoza koles ima svoje prednosti in slabosti, zato je pri izbiri pomembno upoštevati svoje potrebe in želje.

Strešni nosilci za kolesa so najbolj razširjeni način prevoza koles, saj so primerni za prevoz različnih vrst koles, vključno s cestnimi, gorskimi, treking in električnimi kolesi.

Osnovni modeli strešnih nosilcev so običajno enostavni za uporabo, vendar imajo omejeno nosilnost. Višji razredi strešnih nosilcev so bolj kakovostni, enostavnejši za uporabo in zagotavljajo večjo nosilnost. Pri nakupu strešnih nosilcev za električna kolesa je pomembno upoštevati, da so ta običajno težja od klasičnih koles, zato je potrebno izbrati nosilec, ki je posebej prilagojen za tovrstna kolesa.

stresni-nosilci-za-kolesa

Nosilci za vlečno kljuko so primerni za prevoz težjih koles, kot so na primer električna kolesa, saj imajo večjo nosilnost.

Nosilci za zadnja prtljažna vrata so primerni za prevoz manjših koles, kot so na primer cestna ali treking kolesa. Ti nosilci so običajno enostavni za uporabo, vendar imajo omejeno nosilnost, zato niso primerni za prevoz težjih koles, kot so na primer električna kolesa.

Kako izbrati ustrezen nosilec za kolesa, si lahko preberete v našem članku Nosilci za kolesa – nasveti pred nakupom!