Izbira pravega strešnega nosilca in kovčka. Praktični nasveti za več prostora v avtomobilu!

Pričakovanje dopusta ali enodnevne avanture prinaša tudi potrebo po dodatnem prostoru v avtomobilu za prtljago. Strešni nosilci in kovčki so odlična rešitev za ta namen. Vendar, kako izbrati pravega?

V nadaljevanju predstavljamo nekaj koristnih nasvetov za izbiro pravega strešnega nosilca in kovčka, ki vam bo zagotovil dodaten prostor in brezskrbno potovanje.

1. Razmislite o potrebah:

Pred izbiro strešnega kovčka je pomembno razmisliti o lastnih potrebah.Razmislite, kaj boste najpogosteje prevažali v kovčku, ali je to zgolj prtljaga ali tudi športna oprema, kot so smuči ali kolesa.

2. Prostornina kovčka:

Prostornina kovčka je ključen dejavnik pri izbiri. Glede na potrebe vaše družine ali skupine se odločite za ustrezno prostornino.

Približno 500 litrov je običajno dovolj za štiričlansko družino, vendar pri večji količini prtljage ali dodatni opremi razmislite o večji prostornini

3. Oblika kovčka:

Izbira oblike kovčka je odvisna od vrste potovanja in tudi vrste vozila. Dolgi in ozki kovčki so primerni za prevoz smuči, snowboardov ali SUP desk, medtem ko so široki in kratki kovčki bolj primerni za splošno prtljago.

Strešni nosilec in kovček - kako izbrati pravega?

4. Način odpiranja:

Premislite o načinu odpiranja kovčka. Kovčki se lahko odpirajo na zadnji strani ali ob straneh. Izberite način odpiranja, ki vam bo omogočil enostaven dostop do prtljage glede na vaše potrebe.

5. Material in kompatibilnost:

Bodite pozorni na kakovost materiala kovčka, saj ta vpliva na vzdržljivost in težo. Večina kovčkov je izdelana iz plastike, pri čemer je ABS plastika v kombinaciji s kovinskimi ojačitvami ena najkakovostnejših možnosti. Prav tako se prepričajte, da je kovček kompatibilen s strešnimi nosilci vašega vozila.

6. Izbira strešnih nosilcev:

Strešni nosilci so ključni za pritrditev kovčka ali druge opreme na streho avtomobila. Upoštevajte dimenzijo, material, težo in nosilnost nosilcev ter se prepričajte, da so primerni za vaše vozilo.

Izbira pravega strešnega nosilca in kovčka je ključna za zagotavljanje dodatnega prostora v avtomobilu in brezskrbno potovanje. Razmislite o svojih potrebah, prostornini, obliki, načinu odpiranja ter kakovosti in kompatibilnosti kovčka ter strešnih nosilcev.

Še več nasvetov pa si lahko preberete v našem članku Strešni nosilec in kovček – kako izbrati pravega?